tiistai 17. huhtikuuta 2012

Talosuunnittelua

Saimme syksyn 2011 tonttijaossa Lempäälän kunnalta tontin. Olimme etsineet tonttia Tampere-Kangasala-Pirkkala-Lempäälä-akselilta jo vuosia enemmän ja vähemmän aktiivisesti. Tampereella suurimmaksi rajoitteeksi osoittautui tonttien hurjat hinnat ja muualla sitten vaan yksikään tontti ei kolahtanut tai joku asia oli todella huonosti (esim eräällä tontilla voimalinja kulki tontin reunalla).

Analysoimme pitkään otammeko tontin vastaan vai emme. Kyseessä on varsin haastava jyrkän etelärinteen tontti jolle hankala kaava asettaa rajoitukset. Sijainti oli kuitenkin loistava ja uudella alueella ja lisäksi tykästyimme etelärinteen valoisuuteen ja mäntyihin.

Nyt olemme siinä vaiheessa, että maaperätutkimus on tehty ja pohjan suunnittelut on aloitettu arkkitehdin kanssa. Autotalli/autokatos aiheuttaa tällä hetkellä suurinta päänvaivaa.

Talosta tulee joka tapauksessa kaksikerroksinen kivitalo, johon pääsisäänkäynti on alakerrasta. Olohuone ja keittiö tulevat sitten toiseen kerrokseen, joka rinteen tasalla. Tämä sijoittelu mietityttää, mutta toisaalta emme halua keittiötä ja olohuonetta pohjakerrokseen joka on siis osittain maan alla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti